Ravintola Juuan Seura – Viihtyisä ravintola Puu-Juuan ytimessä
Ravintola Juuan Seura tarjoilee sinulle ja seurueellesi laadukkaista ja paikallisista raaka-aineista valmistettuja konstailemattomia klassikkoherkkuja maukkaiksi menukokonaisuuksiksi koottuna.
Ravintolamme palvelee 14.11.2025 eteenpäin tiistaista lauantaihin kello 17–21.00 Puu-Juuan ytimessä Seurojentalolla (Apteekintie 5). Keittiö on avoinna kello 20.30 saakka.
Suosittelemme tekemään pöytävarauksen ennakkoon ravintolamme rajallisen paikkamäärän vuoksi. Laita meille sähköpostilla pöytävaraustoiveesi osoitteeseen sales@puujuuka.fi tai soita numeroon 050 351 7490. Pyydämme huomioimaan, että pidämme pöytävarauksia 15 min yli varatun ajan, jonka jälkeen paikat vapautuvat muille asiakkaille käyttöön.
Klassikkoherkkuja paikallisella twistillä
Keittiömme loihtii maistuvat menukokonaisuudet ja à la carte annokset huolellisesti valituista liha-, kala- ja kasvisraaka-aineista. Ruokalistallamme ruuat valmistamme alueellisia ruokaperinteistä kunnioittaen.
Maistuvan ruokailukokemuksen voit täydentää viinisuosituksellamme, paikallisen panimon helmeilevällä oluella tai muilla virvoitusjuomilla.
Ravintola Juuan Seura
Avoinna: tiistai-lauantai kello 17–21.00
Keittiö avoinna: tiistai-lauantai kello 17–20.30
Annokset: à la carte, kala, liha, kasvis, snacksit, salaatit, jälkiruoat
Juomat: Viini, olut, virvoitusjuomat
Tunnelma: rento, viihtyisä
Asiakaspaikat: 28
Pysäköinti: laaja parkkialue ravintolan edessä
Esteettömyys: ramppi sisäänkäynnin yhteydessä
Yhteystiedot
Osoite: Apteekintie 5, Seurojentalo, Puu-Juuka
Pöytävaraukset ja tiedustelut: sales@puujuuka.fi tai 050 351 7490
Mikäli Seurojentalolla on yksityistilaisuus, Ravintola Juuan Seura on suljettu. Tiedotamme tästä ennakkoon nettisivuillamme ja somessa.
Ravintola Juuan Seura palvelee asiakkaitamme 14.11.2025 alkaen.
Juhlapyhinä aukioloajat voivat vaihdella. Ilmoitamme muutoksista sosiaalisen median kanavissa sekä verkkosivuillamme.
Ruokalista
Menu 1. Metsänhenkäys
Juuan metsät ovat vuosisatoja tarjonneet elannon
kulkijoilleen – sienet, marjat ja juurekset kulkivat repuissa
seurojen talolle, jossa ne kypsytettiin hitaasti uunin
lämmössä.
Puu-Juuan liepeillä uskottiin, että vanhoihin aarniometsiin
jäi metsänväen suoja, ja niitä kunnioitettiin ottamalla vain
tarpeellinen.
Tämä menu kumartaa tuota perintöä: metsän lahjat
jatkavat matkaansa pöytään lempeinä, juurevina makuina,
joihin uunin lämpö lisää oman tarinansa.
MENU – 39 €
Sienipiiras sieniliemellä (L)
Leipäjuusto paahdetulla
tomaattisalaatilla (L,G)
Kukkakaalipihvi pippurikastikella,
satokauden kasvikset (L,G)
Vadelma–mustikka raakakakku
(V,G,L,M) tai Seuran marinoidut
marjat (V,G,L)
Menu 2. Karjalan kivitupa
Juuka tunnetaan vuolukivestään, jonka ympärille
muotoutui aikanaan sekä asutusta että käsityöperinteitä.
Kivestä rakennetut uunit olivat talon sydän – niissä
syntyivät juhlapäivän pöydän antimista parhaat.
Palvattu ankanrinta ja uunissa kypsynyt kuha jatkavat
tätä vuolukiven perintöä: aikaa, tulta ja yhteistä juhlaa.
Pielisen rantojen tarinat kertovat kalastajista, jotka
toivat kuhan seurojen pöytiin juhlahetkinä. Nyt tuo perinne kohtaa nykypäivän vivahteet.
MENU – 39 €
Sienipiiras sieniliemellä (L)
Palvattua ankanrintaa
mustaviinimarjakastikkeella,
suolakurkkua ja hunajaa (L,G,M)
Uunissa kypsytetty kuhafile
rapukastikkeella, satokauden kasvikset
(L,G), perunagratiini (G)
Vadelma–mustikka raakakakku
(V,G,L,M) tai Seuran marinoidut
marjat (V,G,L)
Menu 3. Seurojentalon perintö
Seurojentalo on ollut juukalaisen elämän keskus: siellä
pidettiin kokoukset, häät ja juhlat, joihin tuotiin
Pieliseltä nostettuja muikkuja ja pitkään haudutettua
lihaa.
Puu-Juuan väen kerrotaan kätkeneen uuniin häränrintaa,
joka kypsyi hiljalleen yön yli, kun emännät valmistelivat
seuraavan päivän juhlia.
Tämä menu on kunnianosoitus noille tarinoille – ajalle,
hitaudelle ja niille käsille, jotka rakensivat juhlan.
MENU – 39 €
Sienipiiras sieniliemellä (L)
Muikkupatee piparjuurikastikkeella,
satokauden kasvikset (L)
Viinimestarin häränrintaa
punaviinikastikkeella, röstiperuna (G,L,M)
Vadelma–mustikka raakakakku (V,G,L,M)
tai Seuran marinoidut marjat (V,G,L)